Türk vatandaşları zaman zaman yurt dışına yatırım yapmak isterler. Yurt dışı yatırım türleri arasında ise şirket kurmak yer alır. Vatandaşların yurt dışında şirket kurmak için tercih ettiği ülkeler arasında son dönemlerde Karadağ popüler durumdadır.

Balkan ülkeleri arasında bulunan ve Montenegro ismiyle de anılan Karadağ konumu nedeniyle şirket kurmak için tercih edilir. Çünkü ülke Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan ve Arnavutluk gibi ülkelerle komşu ülke durumundadır. Ayrıca Adriyatik kıyısında yer aldığı için ülkeler arası ulaşım kolay olur.

Şirket kurmak için Karadağ’ın tercih edilme nedeni AB aday ülkeler arasında yer alması ve üyelik kabulünün 2025 yılında tamamlanacak olmasının beklenmesinin etkisi vardır. Bu nedenle AB ülkeleri ile ticaretin yapılması kolaydır ve şirket açan kişilerin AB’de de satış yapmaları mümkün olur.

Sizlerde iş yapmanın kolay olduğu, stratejik öneme sahip olan ve AB üyelik şansı yüksek ülkelerden olan Karadağ’da şirket kurmayı düşünüyorsanız Karadağ Şirket hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Şirket kurmak için danışmanlık alabilir, şirket kurulumunu 5 iş günü içerisinde yapabilir ve Avrupa’ya açılma imkanı bulabilirsiniz. Bizimle görüşmeden ve verdiğimiz bilgileri okumadan şirket açma sürecine başlamamalısınız.

Karadağ Şirket Kurarak Oturum Alma

karadag sirket kurma sureci

Balkan ülkesi Karadağ’da şirket kurarak oturum izni almanız mümkündür. Bunun için ilk olarak şirket kuruluş aşamalarının tümünü tamamlamanız ve şirketinizi kurmanız gerekir. Şirketi kurduktan sonra oturum almak için başvurabilirsiniz. Başvurunuz sonrasında size 1 yıllık oturma izni verilir. Bu izin sayesinde 1 yıl boyunca Karadağ’da kalmak mümkün olur.

Karadağ’da oturum izni almak için gerekli tüm işlemler tarafımızdan yapılmaktadır. Başvuru yaptıktan sonra yaklaşık olarak 3-4 hafta sonra oturum izniniz onaylanır. Size verilen oturum kartını kullanarak 1 yıl boyunca Karadağ’da yaşayabilirsiniz.

Karadağ topraklarında kurduğunuz şirket açılışı itibariyle 5 yılı tamamlarsa daimi oturum izni almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu süre içinde Karadağ’da yaşama ve dil sınavında başarılı olma şartlarını da yerine getirmeniz gerekmektedir.

Karadağ Şirket Kurma Süreci

karadag sirket kurma sureci 1

Yabancı yatırımcı olarak Karadağ’da şirket açmak gibi düşünceniz var ise şirket kurmak için gerekli olan adımları eksiksiz tamamlamanız gerekir. Böylelikle şirket kurma sürecinizi başarıyla tamamlarsınız.

Karadağ’da şirket kurmak için gerekli olan adımlar şunlardır;

  • Şirket İsmi/Faaliyeti Belirlemek: Tercih ettiğiniz şirket türüne uygun isim bulmanız şarttır. İsmin özgün olması önemlidir. Şirketin ismini belirledikten sonra hangi alanda faaliyet göstereceğini belirlemeniz gerekir.
  • Belgeleri Hazırlamak: Şirketi kurabilmeniz aşağıdaki belgelere ihtiyacınız vardır. Bu belgeleri eksiksiz olarak hazırlamanız gerekir. Karadağ’da şirket kurmak için hazırlamanız gereken belgeler Türkçe olarak hazırlanabilir, tüm çeviri işlemleri tarafımızdan yaptırılacaktır. Hazırlamanız gereken belgeler;
  • Adli sicil kaydı (e-devletten alınan adli sicil kabul edilmiyor. Apostil yapılması lazım),
  • Pasaport fotokopisi,
  • Diploma fotokopisi veya diploma kayıt örneği,
  • Vekaletname (apostil yapılması lazım, şirket ismine karar verdiğinizde örnek paylaşılacak)
  • Şirket İçin Hesap Açmak: Şirketin ekonomik faaliyetleri için banka hesabına ihtiyacınız vardır. Bu nedenle oturum izin kartınızın onaylamasının ardından şirketiniz adına banka hesabı açmalısınız. Bu sayede ödemelerinizi hesap üzerinden yürütebilirsiniz.

Karadağ Şirket Kurmanın Avantajları

karadag sirket kurma avantajlari

Yurt dışında şirket kuracağınız adres olarak Karadağ’ı tercih etmeniz durumunda Karadağ şirket açma avantajları elde etmenizi sağlar.

Karadağ şirket kurmanın kazandıracağı avantajlar şunlardır;

  • Şirketinizi Karadağ’da kurduğunuz takdirde ülkede kabul edilen serbest ticaret anlaşmalarından sizlerde yararlanabilirsiniz.
  • Karadağ’da şirket kurarsanız %9 gibi düşük oranda gelir vergisi ödeme avantajı elde edersiniz.
  • Ülkenin AB adayı olması nedeniyle şirketinizin AB pazarında daha kolay yer almasını sağlayabilirsiniz.
  • Kurduğunuz şirket sayesinde Karadağ’da oturum iznine sahip olabilirsiniz.
  • Kurmuş olduğunuz şirket 5 yıl boyunca işlevine devam ettiği takdirde oturma iznini kalıcı hale getirebilirsiniz.
  • Kurduğunuz şirket için Karadağ’ı tercih ederek diğer yurt dışı ülkelere oranla daha az masraf harcarsınız.
  • Şirket kurduğunuz takdirde sınır olmaksızın istediğiniz kadar gayrimenkulü Karadağ’da satın alabilirsiniz.
  • Karadağ 2017 yılında NATO ülkesi üyeler arasına katılmıştır. Bu nedenle güvenli bir ülke olduğu için rahatlıkla ticari faaliyetlerde bulunabilirsiniz.
  • Türk vatandaşlarının Karadağ’a vizesiz ziyaret yapılabildiği için kurduğunuz şirketi Türkiye’den yönetme imkanına sahip olabilirsiniz.
  • Ülkede şirket kurmak için yüksek sermayeye sahip olmadığınız için diğer ülkelere oranla daha kolay şekilde şirket kurabilirsiniz.
  • Şirketiniz için Karadağ’ı tercih ettiğinizde kurulum sürecini 5-10 gün içerisinde tamamlayabilirsiniz. Bu nedenle kurulum için uzun süre beklememe avantajı elde edersiniz.
  • Şirketiniz için Karadağ’ı seçerseniz diğer ülkelere oranla daha az yaşam maliyeti harcamanız gerekir.
  • Karadağ’da bulunan yerel şirketlerin sahip olduğu hakların tamamına sizlerde sahip olursunuz.
  • Açtığınız şirket sayesinde Balkanlarda da ticaret yapma imkanı bulursunuz.
  • Kurduğunuz şirket geliri ile istediğiniz yatırımı yapma avantajına sahip olabilirsiniz.

Bu avantajların dışında elde edeceğiniz kazanımları öğrenmek istiyorsanız Karadağ Şirket danışmanlık hizmetimizden yararlanmalısınız. Şirket kurmanın dışında Karadağ emlak danışmanlık hizmetimizden yararlanarak yatırımlarınız içinde bizimle çalışabilirsiniz.

Karadağ’da İş Kurmak
karadag is kurmak

İş kurmak için Karadağ ülkesi uygun tercih olur. Maliyetin düşük olması ve AB pazarı avantajının bulunması sayesinde tercih edebileceğiniz en iyi ülkeler arasında Karadağ vardır. Ayrıca ülkede yapılabilecek iş çeşitliliğinin bulunması da avantaj sağlar.

Karadağ’da iş kurmak istiyorsanız ülkeye gelmeniz veya sürekli bulunmanız gibi bir zorunluluk yoktur. Şirket kurulumu için tercih ettiğiniz Karadağ Şirket personelimiz sizin adınıza kurulum işlemlerini tamamlar.

Şirketin kurulması için gerekli olan tüm yasal işlemler ekibimiz tarafından tamamlanır. Böylelikle 5-10 gün içerisinde Karadağ’da şirket sahibi olabilirsiniz. Şirketinizin kurulması için yapmanız gereken tek şey gerekli evrakları hazırlamak ve teslim etmektir.

Karadağ’da Yatırım Yapmak
karadag yatirim

Karadağ’da şirket kurarak yatırım yapmayı istiyorsanız yapacağınız iş sayısı oldukça fazladır. Bu işler arasında sizin için uygun olanı seçerek şirket kuruluş çalışmalarına başlayabilirsiniz.

Karadağ’da yatırım yapabileceğiniz iş kollarından bazılarını şunlar oluşturur; inşaat, gıda, enerji, turizm, tarım, tekstil ve hayvancılık işleridir. Bu işleri yapmak için şirket ismini belirlemeniz ve kurulum için gerekli adımları tamamlamanız gerekir. Ayrıca Karadağ’da sunduğumuz hizmetlerimizi buradan ulaşabilirsiniz.

AB üyeliği onaylanma ihtimali yüksek olan Karadağ’da şirketiniz olsun istiyor ve şirket kurulum sürecinde profesyonel destek almak istiyorsanız şirketimizi tercih etmelisiniz. Karadağ Şirket danışmanlık ve şirket kurma hizmetlerini alarak sorun yaşamadan şirket sahibi olabilirsiniz.

Şirket sahibi olmak için bizi aracı yapmak istiyorsanız şirket açma maliyeti için oluşturduğumuz paketlerden sizin için uygun olanı seçebilirsiniz. Böylelikle firmamız sizin için çalışmaya başlar ve ortalama 5 iş günü içerisinde Karadağ topraklarında şirketinizin olmasını sağlar. Bizimle iletişime geçerek sizde tüm sorularınıza ücretsiz yanıt alabilirsiniz. Whatsapp hattımızdan 7/24 hizmet vermekteyiz.